Utilitati

Utilitati

Fiecare lot de pamant va fi racordat la toate utilitatile necesare: electricitate, gaze, apa si canalizare. In acest moment lucram la obtinerea tuturor avizelor necesare pentru desfasurarea lucrarilor. Suprafata drumurilor a intrat in posesia primariei Sacalaz de la inceputul anului 2019, iar Planul Urbanistic Zonal este abrobat din 2018. La finalul anului 2020 ne dorim ca toate lucrarile sa fie finalizate iar vitorii locuitori sa inceapa constructia noilor locuinte.

Suprafetele loturilorilor variaza intre 522 mp si 976 mp. Toate parcelele au cadastru si se pot identifica fizic la locatie.

Conform PUZ-ului aprobat in Cartierul "la pausa", pe 10 parcele vor fi construite urmatoarele:

  • 1 supermarket
  • 1 baza sportiva
  • 1 club si sala de sport
  • 2 gradinite
  • 1 dispensar
  • 2 zone verzi (parcuri)

Cadrul Legal Deputatul Florin Roman a depus 12.06.2019 la Biroul Permanent al Camerei Deputaților o lege care va schimba radical piața imobiliară și modul în care se construiește în România. Este vorba despre o lege care completează două acte normative din anii 90, privind calitatea în construcții și autorizarea lucrărilor de construcții.

 

Principala prevedere a legii este aceea că realizarea rețelelor edilitare va trebui să fie anterioară emiterii autorizației de construcție. Altfel spus, nu se va mai putea emite o autorizație de construcție pe terenuri care nu au utilități și drum.

 

O altă prevedere extrem de importantă este aceea că ”operatorii de utilități publice au obligația de a obține autorizația de construire pentru instalația de racordare anterior emiterii autorizației de construire” iar ”execuția lucrărilor de racordare se face în baza contractelor de execuție încheiate cu constructorii atestați și se realizează în termenele prevăzute în contractul de racordare”.

 

Nici situația accesului în zonă nu a fost ocolită. La articolul 7 al noii legi a fost introdus un aliniat care prevede că ”autorizația de construire se emite numai după realizarea drumurilor cu strad de uzură”.

 

https://alba24.ro/florin-roman-proiect-de-lege-autorizatiile-de-construire-vor-fi-emise-dupa-realizarea-utilitatilor-si-a-drumului-de-acces-715594.html

alt